goriske_logo

Goriške opekarne

Goriške opekarne

Goriške opekarne, d.d. je vodilni proizvajalec celovitega programa opečnih izdelkov za gradnjo kakovostnih stanovanjskih in poslovnih objektov. V dveh posodobljenih obratih proizvaja celovit program visoko kakovostnih klasičnih in termoizolacijskih zidnih elementov, stropnih polnil ter navadne in barvane kritine.

 

ibl_logo

IBL

IBL opečni polni in fasadni zidaki.

wienerberger_logo

Wienerberger

Wienerberger

Wienerberger Opekarna Ormož d.o.o. je v Sloveniji vodilni proizvajalec zidne opeke. Proizvaja opečne izdelke in sistemske rešitve opečne gradnje najvišjega kvalitetnega razreda, ki se prodajajo pod zaščiteno blagovno znamko POROTHERM.

 

ytong_logo

Ytong

Ytong

Podjetje Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke YTONG ter prodaja toplotnoizolacijske plošče Multipor, ki so proizvedene v Nemčiji.  Podjetje je 3. marca 2005 postalo del mednarodnega koncerna Xella International oz. njegove divizije Xella  Baustoffe GmbH, drugega največjega koncerna v svetovnem merilu, ki deluje na področju gradbeništva . Vključitev podjetja v koncern Xella pomeni veliko pridobitev ne le za podjetje samo, temveč za celoten slovenski trg, ki je tako dobil dostop do sodobnih gradbenih materialov.