eurother

Eurotherm

http://www.eurotherm-izolacija.si/

EUROTHERM stiropor je paropropusten, naravi in okolju prijazen material, ki pri izolaciji od temeljev do strehe ustvarja zdravo in prijetno bivalno okolje. Z EUROTHERM stiroporom izolirana hiša omogoča prvovrstno bivalno ugodje ob vsakem vremenu in letnemu času, optimalno izolira, ne prepušča hrupa in vetra. Stiropor predstavlja dolgoročno optimalen izolacijski material za vse pogoje, saj je bolje paropropusten kot les, se ne seseda in ne izgublja izolativnih lastnosti.

fibran_logo

Fibran

Fibran

Prednosti izolacij iz ekstrudiranega polistirena pred ostalimi toplotnimi izolacijami so v izredni trdnosti in nevpojnosti materiala, zato se le-ta lahko uporablja tudi v najbolj zahtevnih aplikacijah, kjer druge izolacije obnemorejo.

FIBRANxps se uporablja v pogojih, ki so za toplotne izolacije izrazito zahtevni, in sicer nad hidroizolacijo v zasutih kletnih stenah, v zemlji pod nivojem podtalnice, pod temeljno ploščo nizkoenergijskih stavb in pod parkirnimi površinami, na obrnjenih ravnih strehah. Hidroizolacija je na ta način zaščitena pred poškodbami, temperaturnimi spremembami, na strehi pa tudi pred uničujočimi UV (ultra-vijoličnimi) žarki. Kot trdna in nevpojna toplotna izolacija se uporablja kot toplotna zaščita coklov, špalet, strešnih napuščev, pa tudi celotnih fasad, ki so brez napuščev izpostavljene vlagi pa tudi mehanskim poškodbam (toča, udarci).

FIBRANxps izolacije so testirane za uporabo pod trajnimi ali dolgotrajnimi obremenitvami (npr. pod temeljno ploščo, pod ozelenjenimi površinami…) ter pod nivojem podtalnice in imajo za to pridobljena dovoljenja (Zulassung) pooblaščenih nemških inštitutov.

fragmat_logo

Fragmat

http://www.fragmat.si/si/gradbeni-program/izdelki/termoizolacije-eps

Energetsko varčnih stavb in kakovostnih bivalnih prostorov si ne moremo predstavljati brez ekspandiranega polistirena (EPS). V razvitih državah je tako več kot 90 % vseh fasad izoliranih prav s stiroporom, tudi v Sloveniji več kot 80 %. V mnogih konstrukcijskih sklopih je zaradi izjemnih fizikalnih lastnosti nenadomestljiv. Uporabljamo ga povsod, kjer potrebujemo toplotno in zvočno izolacijo zidov, streh, tal in drugih konstrukcijskih sklopov za vse vrste stavb. Investicija v toplotno izolacijo iz stiropora se z energetskega stališča izredno hitro povrne, saj lahko vsak kilogram pravilno uporabljenega stiropora v petdesetih letih prihrani 400 litrov kurilnega olja. Stiroporu vlaga in voda iz okolice ne škodita, saj je material zvarjen pod vročo paro in zato ne potrebuje dodatnih veziv oz. škodljivih lepil. Ime “stiropor” je postalo sinonim za izolacijske plošče iz ekspandiranega polistirena s kratko oznako EPS. Lastnost EPS surovine je takšna, da se pod vročino raztegne do 60x. Pri penjenju surovine v kalupu se ustvarjajo veliki pritiski. Zaradi tega in velikih temperatur se material med seboj zvari brez zdravju škodljivih veziv. Medprostor zvarjenih kroglic omogoča ploščam izredno paroprepustnost in majhno toplotno prevodnost zaradi mirujočega zraka, ki je kot tak odličen izolator. Poleg tega je okolju prijazen in je edini toplotno izolacijski material, ki omogoča 100 % recikliranje, saj vsebuje samo en polimer in je brez dodatnih veziv ali impregnacij. Glede propustnosti vodne pare je celo boljši od lesa. Zaradi vseh teh lastnosti se stiropor uvršča med univerzalne toplotno izolacijske materiale.

knauf_logo

Knauf Insulation

Knauf Insulation

ursa_logo

Ursa

Ursa